Medojević otkrio dokaze: Miomir Mugoša prikriva da Islamska zajednica duguje preko 400.000 evra!

1

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević je ocijenio da je direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša “prikrio” da Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori za porez duguje više od Srpske pravoslavne crkve (SPC).

On je kazao da Mešihat duguje 418.504 evra i da kamata u tom iznosu iznosi 269.180 evra.

“Vidite da Islamska zajednica duguje više na osnovu neplaćenog poreza nego SPC. Ovdje se radi o vrlo konkretnom političkom dokazu da je direktor Poreske uprave zloupotrijebljen u progonu SPC u Crnoj Gori, a da je ucijenjen nakon što je njegov organizovani kriminal koji mjesecima dokazujemo, stavljen u fioku”, kazao je Medojević na konferenciji za medije.

On je kazao da je firmi “A cop” zamjenica direktora Poreske uprave Stanislava Beba Martinović omogućavala da “brutalno pljačka državu”.

“Tačno se poklapaju dokazi da kad Martinović stupi na funkciju, odmah se pokreće mehanizam prema privilegovanim firmama. S jedne strane se toleriše neplaćanje poreskog duga, a s druge, istovremeno Poreska uprava vraća PDV”, rekao je Medojević na konferenciji za medije.

On je kazao da je neviđena drskost da se firmi koja duguje za PDV istovremeno iz budžeta isplaćuje povraćaj PDV-a, kao da je platila više PDV-a nego sto trebalo.

“Kada je Martinović stupila na dužnost 2011. kreću da se tolerišu poreski dugovi firmi A cop – 101.526 eura vraćen PDV te godine. Naredne godine 319.985, a 2014. i 2015. kad Martinović nije na funkciji, nula povraćaja PDV-a. Vraća se Martinović na funkciju i kreće ista šema 2016. -266.040 vraćen PDV, 2017. – 568.791 euro vraćeno toj firmi”.

Firmi “A cop” je, istakao je, ukupno vraćeno nezakonito 1,2 miliona eura PDV-a, dok je u istom periodu nakon revizije, ista firma imala dug PDV prema državi 2,1 milion eura.

Ta firma je, kako je kazao, zbog djelovanja Martinovićeve dobila 3,4 miliona eura.

To, kako je rekao, nije bilo moguće izvesti bez odobrenja i direktnog učestovanja direktora Poreske uprave, Miomira M. Mugoše.

Prema saznanjima Demokratskog fronta, Martinovićeva je “zaprijetila Tužilaštvu da će, ako je ne puste na slobodu, otkriti sve detalje o utaji poreza i o vraćanja PDV-a koji vode do Aca i Mila Đukanovića”.

Martinovićeva je uhapšena u januaru, u nastavku akcije “Klap”.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Olivera komentariše

    Samo mi je zao,sto je zeznula moje kolege.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.