Medojević: Oprano preko 300 miliona evra, u posao uključen i Aco Đukanović!

0

Da je čitava akcija osmišljena od samog vrha režima govori upravo dokument koji ću vam ja podijeliti, a to je dopis RZUP-a čiji je vlasnik Aleksandar Aco Đukanović, koji 12.02. 2018. šalje dopis upravo jednoj od ovih firmi koje su osnovane da bi prale pare, saopštio je predsjednik PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

Medojević je dodao da je ovo dokaz da Republički zavod za urbanizam i projektovanje, na čijem je čelu brat predsjednika države, vrlo svjesno komunicira sa firmom ,,Ful haus“, koja je, kako dodaje on, samo jedna u nizu firmi koja je osnovana da bi se prao novac.

– Ako postoji snažniji dokaz da je RZUP prao novac preko firme Ful haus volio bih da ga neko objavi, izjavio je lider PzP-a na današnjoj pres konferenciji njegove stranke.

Drugi dokument kojeg je poslanik DF-a predočio je izvod iz banke kojim se potvrđuje da je RZUP uplaćivao novac firmi Ful haus za usluge koje nisu izvršene.

– Ova šema ide toliko daleko i duboko da je oko 300 miliona evra obim pranja novca i to je samo ono što smo mi uspjeli da registrujemo, ukazao je Medojević i naveo i primjere brojnih drugih firmi preko kojih se na isti način prao ogroman novac i istakao da sumnja da je neko iz vrha Poreske uprave omogućio ove kriminalne radnje.

– Mi sumnjamo da je to direktor Poreske uprave (Miomir M. Mugoša) i dobijamo informacije da je to i izvjesna gospođa Beba Martinović koja je bila zadužena za inspekcije, rekao je on i naglasio da su se na kraju njihovih šema ovakve fakture u Poreskoj upravi i Privrednom sudu – uništavale.

On je saopštio da se radi o međunarodnoj kriminalnoj organizaciji i pokazao fakturu koja pokazuje da su i firme iz Srbije prale novac preko ovih firmi u Crnoj Gori.

– A vidite koliko su duhoviti ovi kriminalci, znate li šta je firma Ful haus fakturisala ovoj firmi iz Srbije?! 3D modeliranje sklopa trupa helikoptera. Nevjerovatno! Počeli su da peru pare tako što modeliraju helikoptere, rekao je on.

Lider Pokreta za promjene ne sumnja da ova kriminalna organizacija ima potpunu podršku vrha režima i ima svoje zaštitnike u policiji, a imala je kontakt i sa jednom barskom kriminalnom grupom, koja se, kako saopštava Medojević, bavi najtežim kriminalnim aktivnostima, a koja je, po njegovim sumnjama, bila zadužena za zastrašivanje, reketiranje, i prijetnje.

– Svi ovi ljudi koji su ovako pljačkali Crnu Goru mogu se vidjeti u prvim redovima na proslavama DPS-a kako mašu crnogorskim zastavama, padaju u nesvijest navijajući za crnogorsku reprezentaciju, glume patriote, a onda brutalno pljačkaju sopstvenu državu, poručuje on.

Medojević je izjavio da sad čeka da vidi kako će reagovati SDT Milivoje Katnić sad kad ima materijalne dokaze da je njegov “obožavatelj“ Aco Đukanović uključen u čitavu ovu transakciju.

(In4s)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.