Medojević: Opet ključa u SDT! Spremaju se lisice i za dvoje sudija Vrhovnog suda

0

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević objavio je da VDT Milorad Marković i SDT Vladimir Novović koče nove akcije hapšenja koje treba da sprovede Specijalno policijsko odjeljenje (SPO), na čelu sa Predragom Šukovićem.

„Međunarodni istražni tim koji pomaže SPO i SDT ima jasna saznanja da je Brđanin jatak kavačkog klana koji je neskriveno ucjenjivao nekakvim navodno kompromitujućim materijalima Abazovića, Vukšića kao i sudiju Jelenu Čabarkapu. U međuvremenu ponovo ključa u SDT, jer Šuković zahtjeva da se odmah i bez bilo kakvog odlaganja postupi po predmetima Gvozdenović, Vlado Ivanović – pranje novca, Brđanin, Daka Davidović, kao i dvoje sudija Vrhovnog suda, ali Novović vaga i odmjerava, a Marković se apsolutno počeo ponašati kao političar, očito ne shvatajući svoju ulogu i poziciju kao i moć koju ista nosi.“ – kaže Medojević.

Prema njegovim riječima, Amerikanci otvoreno ohrabruju Markovića da primjeni svoja zakonska ovlašćenja, ali „čovjek ili je uplašen ili ima neke političke ambicije, pa se sve češće poziva na nekakav neadekvatan trenutak i „okolnosti“ izbegavajući da se izjasni i odredi koje su to okolnosti. Pogotovo nakon terorističkog akta na Cetinju. Tako da situacija u SDT prijeti da eksplodira“ – naglašava lider PZP-a.

On smatra i da je sve očiglednije da je “ključ” raspleta situacije u rukama Andrije Mandića, koji bi, kako kaže, morao vrlo pažljivo da preispita sve aspekte savezništva sa Milojkom Spajićem.

„Kreirati politiku i donositi krupne odluke sa dugoročnim posledicama po narod i državu , oslanjajući se na “riječ” dokazanog lažova, prevaranta i lopova, koji je laka meta za ucjenjivanje domaćih i međunarodnih centara moći je veliki rizik.“ – upozorava Medojević, dodajuću da savezništvo sa ekonomskim ubicama i korumpiranim bitangama, koje iz dana u dan, uništavaju i ono malo institucija što je preostalo, je opasno i štetno, „i za Andriju Mandića, i za NSD i za srpski narod, ali i za sve druge narode i sve građane i državu Crnu Goru.“

Medojević podsjeća da je Demokratski front opstao i uspio da se odupre svim napadima mafijaškog režima i njihovih plaćenika, međunarodnim centrima moći i njihovim plaćenicima i poslušnicima, samo zato što je taj savez osnovan zbog velike ideje, a ne ličnih interesa i profita i što je vladalo veliko i iskreno povjerenje i vjera u opravdanost lične žrtve za jedan viši cilj – promjene i demokratizaciju zemlje.

„Kao neko ko se nebrojeno puta dokazao kao pouzdani prijatelj, saborac i saveznik i Andrije Mandića i NSD i srpskog naroda u Crnoj Gori, imam i pravo i obavezu da javno upozorim na mnogobrojne nesagledive i negativne posledice partnerstva sa Spajićem i družinom.

Naravno, apsolutno je pravo Andrije Mandića i NSD da donosi odluke za koje smatra da su najcjelishodnije u datom trenutku. Moje je da, na osnovu poznavanja procesa, aktera i toksičnih uticaja crntara moći, dobronamjerno kažem šta mislim“ – zaključuje Nebojša Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.