Medojević: “Odupri se” prekršio dogovor

1

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je lider pokreta Odupri se Džemal Perović prekršio dogovor o zajedničkoj delegaciji koja bi Briselu predstavila Sporazum o budućnosti.

Upitan zašto nije u posjeti Briselu zajedno sa liderom Džemalom Perovićem već ide sam, Medojević je kazao da je prvobitan dogovor predviđao zajedničku delegaciju.

“DF je snažno podržao proteste građana i zajedničko djelovanje. Jedna od ključnih stvari je komunikacija sa međunarodnom zajednicom prema Briselu i Evropskoj uniji. Na sastanku sa organizatorima protesta Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore je predložio da ide zajednička delegacija za Brisel i da nju treba da sačinjava Džemal Perović i predstavnici dvije najjače političke grupacije DF i Demokrate. Svi su prihvatili tu inicijativu i napravljen je dogovor. Međutim, kada je Džemal Perović otišao na sastanak u Delegaciju Evropske unije kod Aiva Orava, oni su promijenili mišljenje pa nijesu tražili sastanak zajedničke delegacije već da u Brisel ide samo delegecija pokreta Odupri se“, precizirao je Medojević u izjavi za Novi TV iz Herceg Novog.

Prema njegovim riječima, i dalje je zvanično nepoznato ko će da ih primi i sa kim će da razgovaraju.

“To nije bila dobra stvar. Čim iza sebe nemate legitimitet cijele opozicije, smanjiće se nivo sastanka, odnosno hijerarhija zvaničnika koji će ih primiti. Perović je častan čovjek ali nema iskustva za ovakve situacije i visoku politiku”, rekao je Medojević.

1 Comment
  1. Simo komentariše

    ODUPRI SE , nema kapaciteta, i nijesu mogli ići u Brisel bez opozicije. ODUPRI SE SE SAM U8GASIO.ALAJ IMANET. NEMOGU NEZNAVENI DA VODE PROTSTE A NJI NIMA SVEGA DESET. BEZ OPOZICIJE NEMA PROTESTA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.