Medojević: Đukanović je na čelu najveće kriminalne organizacije u Evropi

1

Milo Đukanović je na čelu najveće kriminalne organizacije u Evropi – Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala, i on zna da je svaki dijalog i kompromis oko vitalnih nacionalnih interesa u Crnoj Gori, najveća opasnost po njegovu organizaciju i zato čini sve da onemogući neophodni dijalog i da podstakne sukobe, kazao je lider Pokreta za promjene i član DF-a Nebojša Medojević drugog dana službene posjete SAD.

Medojević se u Kongresu sastao i sa Stanom Holmesom predsjednikom fondacije CORE Felowship koja u saradnji sa US Senatom realizuje mnoge znacajne projekte, među kojima je najpoznatiji Molitveni doručak kao i sa bivšim Kongresmenima Bilom Sarpolisom i Bob Mc Even-om iz Savjeta za nacionalnu politiku.

“Mafiji su potrebni nestabilnost, etnički sukobi, da bi skrenula pažnju domaće i međunarodne javnosti sa šverca cigareta i narkotika i pranja prljavog novca kroz ulaganje u nekretnine i druge poslove u regionu. Šverc 20 tona kokaina, od čega je značajna količina trebala da završi na teritoriji SAD je ozbiljno upozorenje administraciji Donalda Trampa da odmah preduzme konkretne aktivnosti u cilju kreiranja potrebnog političkog i sistemskog ambijenta za održavanje prvih fer izbora na kojima ce demokratska opozicija smijenti vlast koja podržava šverc droge i kriminalizaciju regiona”, kazao je Medojević na sastanku.

Dodao je da hitno čišćenje biračkih spiskova od fantom birača, onemogućavanje zloupotreba državnih službi, fondova i institucija i upliv mafije i prljavog novca u kampanji i regulisanje medija mora biti zadatak neke tehničke Vlade koja bi imala mehanizme da sprovede ove reforme bez obzira na blokade DPS je preduslov za izbore.

“Ako toga ne bude opozicija nece izaći na izbore. To znaci da izbora neće ni biti. A mi imamo i snage i mehanizama da spriječimo da DPS organizuje izbore bez opozicije,” istakao je Medojević.

Medojević je upoznao da ce u saradnji sa partnerskim organizacijama u SAD, uskoro poslati pismo Predsjedniku SAD Donaldu Trampu u kojem će tražiti konkretne i efikasne akcije administracije SAD prema, kako je kazao, “mafijaškom režimu u Crnoj Gori koji stoji iza najveće i najopasnije transnacionalne narkomafije u Evropi koja ugrozava i vitalne nacionalne interese i bezbjednost SAD.”

Tokom posjete Kongresu Medojević se susreo i sa Lindsay Barski, zakonodavnom savjetnicom kongresmena Douga Lambourna, predsjendika Crnogorskog Kokusa u Kongresu, kojoj je prenio stavove o ključnim rizicima i prijetnjama po mir i stabilnost Crne Gore.

“Progon DF, prekid dijaloga oko fer izbora, politički uticaj mafije, korupcija, siromaštvo i bankrot javnih finansija ugrožavaju stabilnost zemlje”, kazao je on.

Medojevic se takodje sreo i sa Andy Branerom, savjetnikom za spoljnu politiku, kongresmena Jef Fortnerberya.

1 Comment
  1. Boka di cataro komentariše

    Ako je neko vodja najveće krim.u Državi onda mi nije jasno oklen tolika žeđ za dijalogom. Tu mi nema neke logike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.