Medojević: Dan, Vijesti i NVO sektor ćute na pljačku državne imovine!

0

Poslanik Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da je neprihvatljivo da pojedini mediji kao što su „Vijesti“, „Dan“, nevladine organizije „MANS“, „CGO“ i ostatak opozicije ćute na „pljačku državne imovine i korupciju u Crnoj Gori“.

„Duško Marković, od vlasnika „Vijesti“, od milošte nazvan “zdravo jezgro” DPS, kompletirao je ekipu svojih tajkuna preko kojih se investira novac „Mojkovačkog klana“ stečen višegodišnjim švercom cigareta„, napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Dodaje da su se Tomu Čelebiću pridružili i Žarko Rakčević, Ljubiša Krgović, kako i neki anonimni “biznismeni” iz Kolašina, Mojkovca i Danilovgrada.

„Ski centar Kolašin 1600, restoran i bungalovi na Crnom Jezeru, Biserna obala Čanj, Institut Igalo su projekti i „Mojkovačkog klana“. Premijer koristi svoj uticaj da bi obezbjedio privilegovan položaj ovim tajkunima“, smatra Medojević.

Tako je, dodaje Medojević, „premijer Marković neposredno pregovarao sa Aleksandrom Vučićem i očigledno dogovorio da firma osnivača Pozitivne i GP URA Žarka Rakčevića dobije veoma vrijedni imovinu države Srbije na pjeni od mora (Čanj i Igalo) skoro besplatno“.

„U direktnoj pogodbi i bez tendera i konkurencije. U četiri oka. Firma Kroling je na isti način dobila ogromnu imovinu Instituta Vrmac u Prčnju. Ništa novo od strane lopovske sekte DPS”, napisao je Medojević.

Novo je, dodaje on, da su se u diobu ovog korupcionaškog kolača uključili i predstavnici opozicije.

„Znači da jednom dijeli opozicije ne smeta sistem zasnovan na korupciji, samo ako imaju dobit od toga. Novo je i to da ovako grandiozne korupcionaške transakcije ostaju bez kritičkih osvrta „Vijesti“, „Dan“-a, MANS-a i CGO. I pored mojih prozivki niko od članova ovog medijsko-političkog konzorcijuma ne reaguje”, dodaje Medojević.

Takođe, Medojević ističe da o tom problemu ćuti i ostatak opozicije.

„Kriminal, korupcija, pljačka državne imovine je dopuštena. Pa koja je razlika između „prve i druge familije“. Sjaši Kurta da uzjaše Murta. U Čanju, Rakčević i Čelebić planiraju čitavo naselje„, zaključio je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.