Mladen Mikijelj

Medojević: Čitava istraga i presretanje Skaj komunikacija je pažljivo planirana, sve su sudovi prethodno odobrili

0

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da se u presudi Evropskog suda pravde radi o Encro chat (Enkro čet) komunikaciji, a ne o Sky ECC (Skaj).

On navodi da su dokazi dobijeni presretanjem komunikacija preko Skaj aplikacije zakonski pribavljneni na osnovu odluka sudova u Francuskoj i Belgiji.

„Presuda Evropskog suda pravde se odnosi na dokaze prikupljanje dokaza presretanjem komunikacija preko Enkro-a u realnom vremenu, za šta zbog operativnih ograničenje nijesu bile donesene odluke sudova. Ovakvi podaci se mogu koristiti u operativnom radu dok se ne prikupe činjenice i dokazi do nivoa osnova sumnje, za šta se traži odluka suda.“ – ističe Medojević.

On dalje podsjeća da je u slučaju Skaj aplikacije sve od početka rađeno u skladu sa zakonom, te da su na osnovu odluka sudova zaplijenjeni serveri sa snimljenim porukama (tekstualnim i govornim) koje su kasnije bile predmet operativne obrade i analitike.

„Čitava istraga i presretanje Skaj komunikacija je pažljivo planirana, pripremana i realizovana od strane najvećih zapadnih bezbjednosnih agencija, za šta su prethodno dobijene sve potrebne naredbe i odluke sudova.“ – kaže lider Pokreta za pormjene, Nebojša Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.