Medijski rat Nikole Markovića: Plagijat oruđe za obračun DAN-a sa opozicijom koju ne kontrolišu

0

Rat saopštenjima koji već dva dana traje na našoj političkoj sceni, nažalost je slika i prilika našeg društva. Umjesto da lider Demokrata, još juče, nakon teških optužbi da je plagirao magistarski rad, podnese krivičnu prijavu protiv onih koji su ga optužili, odlučio se za frontalni rat sa izmišljenim protivnicima. Mogao je jednim potezom, jednom tužbom da ispane mangup. Ali ne. UDBA, DPS, DF i još je samo falio GRU. Čudno, ako znamo da Bečić, svako malo, piše pisma Ivici Stankoviću, tražeći od njega da ispita ovo ili ono. I umjesto da mu i danas pošalje pismo i zatraži da tužilaštvo ispita navode oko plagijata, Bečić se odlučio za rat sa opozicionim kolegama. I to ne svojom voljom. Nije to Bečić smislio, već njegov savjetnik u ovoj priči, Nikola Marković, urednik DAN-a, koji je odlučio da lidera Demokrata iskoristi za svoje prljave igre iza kulisa. Bečić je samo, nažalost, zloupotrijebljen u ovoj priči i biće kolateral. Da stvari postavimo na svoje mjesto. Ovaj rat saopštenjima i teška paljba, ideja je Markovića, a ne Bečića i to je lako provaliti, kad se samo malo zagrebe po površini. Priča o plagijatu, poslužila je Markoviću da udari, preko drugih, na dio opozicije koji ne može da kontroliše. Jer, koliko sjutra, plagijat se neće pominjati, a rat će se nastaviti. Zato, dva dana od otvaranja priče oko plagijata, Demokrate još nijesu podnijele krivične prijave protiv onih kojih su im navodno podmetnuli. A to bi bilo najlogičnije. Al to Markoviću jedino nike u interesu, jer ne bi imao medijski rat.
Marković se motao oko DF_a, sada savjetuje Demokrate
Svako ko zna kako funkcionišu stvari, zna da je Marković, savjetnik Alekse Bečića, u obračunu sa DF-om, prije svega. Vrzmao se Marković godinama oko nogu lidera DF-a i to je javna tajna. Pokušao da kontroliše stvari u tom savezu, ali je na kraju provaljen. Razočaran što ne može da sprovede svoj naum, prvo se, prebacio na koaliciju Ključ, a poslije njihovog fijaska, preko noći je obukao crvenu kravatu. Mlade momke i politički naivne, lako je zaveo. Dao im je medijski prostor i sebe promovisao u njihovog medijskog gurua. I danas je Marković veći problem Drmokratama od Đukanovića, a uskoro ćemo svi biti svjedoci toga.
A sve Marković radi sa samo jednim ciljem. Da se obračunava sa svojim dojučerašnjim prijateljima, koji su mu mnogo puta pomogli u životu, kad mu je bilo najteže. Al to je problem DF-a i samog Markovića, važno je ne skrivati istinu. I iz sjenke diriguje određenim prljavim procesima, ali vrlo traljavo. Priča oko plagijata mu je došla kao kec na deset. Jer je u predsjedničkoj kampanji ispao iz igre.
Danas su konačno pale maske, nakon medijskog nastupa Moma Koprivice, preko kojeg je Nikola Marković ne tako davno htio da ruši samog Bečića, tako što je danima izdavao naloge da se Koprivica forsira u DAN-u, da, kako je rekao “pokažemo Bečiću da ima ko da sluša, ako neće on”. Rečenica koju je danas izgovorio Koprivica: “Prema našim saznanjima, organizovana kriminalna grupa za prevare, prevarantskim metodama montira lažne video zapise seksualne konotacije, kakve je crnogorska javnost imala prilike da vidi, kada su u pitanju određene javne ličnosti koje su bile smetnja režimu, kako bi monstruoznim montažama pokušali da diskredituju najbliže saradnike Alekse Bečića”, iz glave je Markovića.
Brutalnim podmetačinama udara na opoziciju
Ako ima još naivnih, a mislim da nema, jasno je da je ovo izdiktirao Nikola Marković, a izgovorio Koprivica. Jer, kakve veze ima eventualni plagijat Alekse Bečića sa nekadašnjim seksualnim klipom čiji je akter svima dobro poznat??? Ima samo u glavi Markovića, koji taj problem želi da prebaci na ljude koji nemaju veze sa tim. I da lažnim spinom odradi posao za DPS i obračuna se sa dijelom opozicije. Drugim riječima, šalje se indirektno poruka da je dio opozicije i DF montirao video klip ogavne sadržine, što je drsko i bezobrazno pomisliti, a ne izgovoriti. Uzgred, gle čuda, nikad nije podnesena tužba da je taj klip montiran, tačnije nije otvorena priča o vještačenju istog kako bi se dokazala montaža. Marković vrlo dobro zna ko je autor tog klipa, kao i još mnogo toga, vezano za to. Njegova saradnja sa onima koji imaju veze sa tim klipom koji je podmetačina ili ne, na najvećem je nivou poslednjih godinu dana. Dovoljno je vidjeti DAN poslednjih godinu dana i lako je provjeriti čija imena ne smiju da se pomenu iz tog miljea, koji imaju veze sa tim klipom. Ajde da vidimo smiju li objaviti neke firme i neka imena. Grandiozno, ne. Ali ne, Marković se prljavim podmetačinama, krijući se iza DAN-a, politički obračunava sa onima na koje nema uticaj.
Demokrate podnesite prijave, pustite medijski rat
Nažalost, bojim se da će zaslijepljeni politikom, Demokrate kasno shvatiti da ih Marković zloupotrebljava u borbi za svoje i interese onih za koje radi. Zato, savjet Demokratama je da odmah podnesu prijave vezano za aferu plagijat i ne dozvole da i dalje budu oruđe u rukama onih koji kontrolišu Markovića, a protiv koga se Demokrate istinski bore, a nijesu svjesni da ih oni zloupotrebljavaju preko DAN-a. Priča oko plagijata je za sud, a ne za novine, osim za Markovića i one koji njime upravljaju, zar ne?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.