Mediji u Srbiji: Đukanović predložio da se pregovori sa SPC vode do 1. avgusta!

4

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović navodno je predložio da se od 1. juna do 1. avgusta vode pregovori između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, prenose nezvanično mediji u Srbiji.

Prema tim informacijama, SPC u Crnoj Gori na osnovu predlogu Đukanovića trebalo da se preimenuje u pravoslavnu crkvu Crne Gore, a protokolarna jurisdikcija bi ostala u okviru Srpske pravoslavne crkve. Prema tom predlogu, crkvena služba bi se vršila isključivo po pravoslavnim kanonima.
Sveštenstvo “pravoslavne crkve Crne Gore” bi po predlogu ostalo isto (rezidentno i stranci sa državnom boravišnom dozvolom), a zastava Crkve bi trebalo da bude grb Crnojevića.

Bogoslovija bi, prema predlogu, trebalo da radi po zakonu o školstvu Crne Gore, a došlo bi do promjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, gdje bi se o imovini SPC vlasništvo dokazivalo u sudskom umjesto u upravnom postupku.

Razgovori o ovom predlogu Crne Gore bi trebalo da se vode uz asistenciju međunarodnih institucija, predložio je navodno Đukanović.

(Izvor: Republika.rs)

4 Comments
 1. Hermes komentariše

  Ovo je obična novinarska glupost. Mitropolija na ovo neće pristati nikada. Znamo ko smo i šta smo.

 2. PgCG komentariše

  Ovo su udbaške koske preko medija koje finansira milo iz cg u srbiji! Samo večernje novosti istinu pišu!

 3. Чомбе komentariše

  Ујдурма папиге педофила.Све може само да се избрише српска црква,а учили би усташки_монтенегрински.Па неће нам усташе преправљају хиљадугодишњи историју.

 4. Милутин komentariše

  Да ли ико коме је IQ већи од броја ципела може пристати да разговара о било чему са кокаинским зависником, малим НАТО слугом милом, усташким идеологом и наследником Савић Марковић Штедимлије и Секуле Дрљевића (Павелићевих усташких слуга)?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.