Mediji o Bobanu Mugoši: Častila ga Vlada kredit, častio i on sebe, finansijski pomaže DPS, prima platu preko 3.300 mjesečno!

2

Prvi čovjek Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, prije dvije godine, bio je na meti Sin­di­kata dok­to­ra me­di­ci­ne Cr­ne Go­re koji su ga optužili da prima mjesečnu platu od 3.346 evra. Mu­go­ša je spe­ci­ja­li­sta epi­de­mi­o­log, pre­ma po­da­ci­ma tog sin­di­ka­ta, a to je če­ti­ri pu­ta ve­ća pla­ta od one ko­ju pri­ma lje­kar spe­ci­ja­li­sta.

Tvrdnje Sindikata ljekara medicine na račun Mugoše

Mugoša je ovih dana u žiži javnosti, jer je jedan od glavnih ljudi za borbu proriv koronavirusa.

Kada ukucate njegovo ime na internetu, otkrićete i da je funkcioner DPS-a, da je toj partiji prije dvije godine donirao mjesečno novca koliko i sam Milo Đukanović.

Mediji pisali o donaciji DPS-u

Takođe, direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, ako je vjerovati medijima, dva puta je dobijao pomoć od države na ime navodnog rješevanja stambenog pitanja, i to kroz davanje kredita pod povoljnim uslovima.

Medijski natpisi o kreditima

Prvi kredit dobio je od Vlade i to 30.000 evra, a potom i od institucije na čijem je on čelu 16.000 eura, o čemu je odluku i sam realizovao i potpisao.

Mugoša je tada tvrdio da ne vidi nikakav sukob interesa iako je lično realizovao odluku o dodjeli zajma od Instituta.

Prvi kredit od države Mugoša je dobio 2008. godine i to 30.000 evra, a vratio je oko 5.000.

Međutim, Mugoši, koji je na čelu Instituta za javno zdravlje od 2004. godine, kasnije je odbreno još 16.000 kredita. Njemu je u septembru 2017. isplaćen novi kredit od 16.000 evra pod povoljnim uslovima i to od Instituta za javno zdravlje, a za koji mu je rata svega 67 evra.

Mugoša je tada tvrdio da je odluku o dodjeli kredita donio odbor direktora, a da ju je on kao izvršni direktor realizovao.

2 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ima se , moze se! Alfa zivotinje!
  Snasao se covek.

  37
  1
 2. Stanoje komentariše

  Kako li se osjećaju sad ono što ovo čitaju, podstanari su, voze golfa 2, a godinama glasaju DPS. Neka pogledaju u ogledalo možda su im porasle uši i rep.

  28
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.