Medicinski tim traži vanredno stanje i policijski čas

0

Medicinski dio Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa, a odluka će biti donijeta narednih dana, naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

– Vidite kakve su brojke, imamo povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski dio Kriznog štaba predložio je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, kroz vid vandrednog stanja, tj policijskog časa. To je jedino što oni vide kao moguće rešenje problema, s obzirom na povećanje broja novozaraženih – rekao je i dodao da u ovom trenutku bi to bilo najcjelishodnije.

 

Kako je rečeno, Krizni štab će se ponovo sastati za dva dana, kada će biti doneta odluka. Naveo je da je želja medicinskog dijela štaba da se maksimalno spriječe svi mogući kontakti, a to je, kaže, moguće jedino kroz vanredno stanje tj. policijski čas.

– Mi možemo da zatvorimo kafiće, ali imaćete ljude koji će sve to raditi kod kuće – rekao je i dodao da ponovno zaključavanje sa sobom, nosi socijalne i psihološke posledice. U najskorijem mogućem roku ćemo imati adekvatan odgovor na problem koji imamo – naveo je i istakao da je medicinski dio štaba saglasan da skraćivanje radnog vremena za sat, dva ili tri apsolutno ništa ne znači- kazao je Gojković.

(Novosti online)

 

 

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.