MDUP: Otvoren konkurs za idejno rješenje bazne stanice za potrebe ski centra ” Hajla i Štedim”

0

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijelo je Odluku o raspisivanju međunarodnog Konkursa za idejno arhitektonsko rješenje bazne stanice za potrebe ski centra “Hajla i Štedim”. Zadatak je pripremljen u saradnji sa Ministarstvom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i članovima žirija.

“Predmet konkursa obuhvata kreiranje idejnog arhitektonskog rješenja za baznu stanicu koja će služiti potrebama ski centra „Hajla i Štedim“, na precizno određenoj lokaciji obuhvaćenoj Lokalnom studijom lokacije Hajla i Štedim, u Opštini Rožaje. Očekuje se da konkursni radovi reflektuju duboko razumijevanje ambijentalnih vrijednosti kako u užoj, tako i u široj lokaciji, nudeći jedinstvena arhitektonska rješenja koja se ističu po svojoj originalnosti i optimalnoj funkcionalnosti u skladu sa planiranim programskim sadržajima. U okviru konkursa očekuje se inovativan pristup u prostornom i arhitektonskom oblikovanju, kao i u korišćenju materijala, uz jasno usklađivanje sa namjenom objekta”, navode iz MDUP-a.

Konkurs je otvoren od petka, 17. maja 2024. godine, a rok za predaju radova je četvrtak, 15. avgust 2024. godine, do 13 časova. Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do petka, 07. juna 2024. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici www.arhitecturalcompetitions.me do petka, 21. juna 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.