MDUP: Nismo željeli da dajemo prostor za dnevno politička potkusurivanja, pitanje je zašto je samo vijest o izdatoj saglasnosti na idejno rješenje zavrijedila pažnju medijskih poslenika

0

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopštilo je da je glavni državni arhitekta donio novo rješenje kojim se daje saglasnost na idejno rešenje za hotel „Riviera Montenegro Hotel & Residences“.

„Iako je u odvojenom postupku izdata saglasnost na idejno rješenje, želimo napomenuti da je gradilište investitora u prethodnom periodu bilo zatvoreno zbog neispunjavanja svih potrebnih uslova u vezi sa idejnim rešenjem. Naime, imajući u vidu da je Ministarstvo poništilo prethodnu saglasnost na idejno rešenje, urbanističko-građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta, jer nisu ispunjeni svi uslovi prema Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata“, naveli su iz MDUP.

Kako su dodali, „u odnosu na utvrđeno činjenično stanje, s obzirom da je došlo do poništenja saglasnosti na idejno rešenje objekta, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, urbanističko – građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta“.

„Dakle, u prilog činjenici da se ovo Ministarstvo i Vlada Crne Gore eksplicitno vode slovom zakona, obavještavamo javnost da je gradilište kompanije MIA Investment doo bilo zatvoreno upravo zbog nedostatka saglasnosti na idejno rešenje. Poštujući pravila postupka, te u krajnjem ne želeći da dajemo prostor za dnevno politička potkusurivanja, informaciju o zatvaranju gradilišta ali i izdatoj novoj saglasnosti na idejno rješenje nismo medijski promovisali iako su ova akta javno dostupna na sajtu Ministarstva. Postavlja se pitanje zašto je samo vijest o izdatoj saglasnosti na idejno rješenje zavrijedila pažnju medijskih poslenika“, pitaju se u MDUP.

Za kraju su dodali:

„Ministarstvo će nastaviti da postupa u skladu sa zakonom i novonastalim okolnostima kako bi se osigurala zakonita i transparentna realizacija ovog projekta, te će javnost biti pravovremeno obavještena o svim bitnim aspektima razvoja projekta, imajući u vidu interesovanje dijela javnosti za isti“, zaključili su iz MDUP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.