MDUP: Manjinski akcionari da podrže usvajanje Plana spašavanja Instituta „Dr Simo Milošević“

0

Ključni korak ka spašavanju Instituta „Dr Simo Milošević“: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predložilo je, a Vlada usvojila Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta – na potezu manjinski akcionari, da li će uključiti u borbu za spas i novo zlatno doba Instituta

“U cilju očuvanja i unapređenje jedinstvenog I jednog od najvažnijih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje na današnjoj sjednici Vlade, usvojena je Plaforma za spašavanje i restrukturiranje Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu”, saopštili su iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Kako su istakli plan će predviđeti niz mjera koje će omogućiti modernizaciju i unapređenje rada Instituta, čime će se ojačati njegova pozicija renomiranog centra za rehabilitaciju i medicinski turizam. Ovaj Plan, između ostalog, ima za cilj stabilizaciju poslovanja Instituta sa posebnim akcentom na očuvanje radnih mjesta te unapređenje kvaliteta usluga koje Institut pruža.

Dodaju i kako je podrška manjinskih akcionara od suštinskog značaja za usvajanje i realizaciju ovog plana pozivaju se svi akcionari da prepoznaju važnost zajedničkih napora i saradnje u ovom kritičnom trenutku.

“Pored medicinskog odnosno rehabilitacionog aspekta koji su od nemjerljivog značaja za naše građane, Institut ujedno igra značajnu ulogu u privlačenju stranih turista i diversifikaciju turističke ponude Crne Gore, što direktno doprinosi ekonomskom rastu i razvoju države” istakao je ovim povodom ministar državne imovine prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović.

“Podsjećamo 44. Vlada od samog početka svog mandata ulaže najveće napore kako bi se stvorili uslovi za nastavak rada Instituta. Imajući u vidu tešku, skoro bezizlaznu situaciju u koju su dovedeni Institut i svi zaposleni, prvi korak u tom pravcu bilo je pružanje urgentne pomoći u visini od 1,136 mil evra Sindikatu kao vid podrške zaposlenima”, istakli su iz MDUP-a.

“Uvjereni smo da će predložena Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta donijeti dugoročnu stabilnost i prosperitet Institutu, što će biti na zadovoljstvo svih njegovih korisnika i zaposlenih.  Na toj liniji, Vlada Crne Gore ostaje posvećena unapređenju i očuvanju ključnih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje, vjerujući da će ovaj plan spašavanja biti prepoznat kao značajan korak ka boljoj budućnosti za sve građane Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.