MCP: Policija ćuti o današnjem najavljenom skupu pred Cetinjskim manastirom

0

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da su o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom, još tokom jučerašnjeg dana, obavijestili Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, ali da od njih nijesu dobili nikakav odgvor.

“Sa našim dopisom policiji i MUP-u, upoznati su i gradonačelnik Prijestonice, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori”, navode oni.

Kako su dodali, u svom obraćanju su nadležnim organima uputili zahtjev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprječavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira.

“Danas do 13 časova nismo dobili nikakvu informaciju iz Uprave policije o postupanju po našem zahtjevu, niti smo upoznati da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbjednosti građana i crkvene imovine, što je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse, koja je, u sličnim situacijama, podrazumijevala komunikacijupolicije sa Mitropolijom”, ističu u MCP.

Oni se plaše da li će današnje popodne proteći u miru i poretku.

“Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, su dobroželatelji Crne Gore”, poručuju u MCP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.