Matković: Gruziju ne smijemo olako shvatiti; Debitant Averka: Napravili smo mnogo grešaka protiv Mađarske

0

Mađarska je arhivirana. Pred vaterpolistima Crne Gore su dva meča u kojima je pobjeda pod obavezno. Ipa, da bi protiv Gruzije i Brazila sve bilo kako treba neophodno je otkloniti uočene nedostatke iz prvog meča na Svjetskom prvenstvu.

Mađarska je glavni pretendent na zlato, u gotovo je istom sastavu kao na Olimpijskim igrama, i znali smo da će biti teško da im pariramo. Ali, uprkos svemu, nije nedostajalo neizvjesnosti, Mađari su nas dobili na kvalitet, prije svega napadački, ali moramo da se okrenemo narednim mečevima”, rekao je Dušan Matković.

„Crveni” su protiv Mađarske bili autsajderi, dok u četvrtak od 19.30 časova imaju ulogu velikog favorite protiv Gruzije.

Gruzija ima respektabilan sastav, iskusan i znamo dobro o kome se radi, jer smo i trenirali zajedno u Bečeju pred početak Svjetskog prvenstva. Ni u jednom trenutku ne smijemo da olako shvatimo tu utakmicu, pristup mora da bude kao protiv Mađarske”, dodao je Matković.

Protiv Mađarske je sa kapicom Crne Gore debitovao Bjelorus Konstantin Averka.

Sigurno da je to bila jedna od najtežih utakmica koju sam imao. Definitivno su Mađari jedni od najvećih favorita za titulu svjetskog prvaka. Imaju odlične pojedince u svojim redovima i meč je bio očekivano težak”, kazao je Averka.

Kosta je na debiju za „ajkule” uspio da se upiše u listu strijelaca.

Dao sam gol i napravio mnogo grešaka. Želim da popravim neke stvari i da iz utakmice u utakmicu budem sve bolji”, samokritičan je Averka.

Protiv Gruzije i Brazila ne bi smjelo da dođe do iznenađenja.

Dobro smo analizirali Gruziju i Brazil. Ako budemo pravi ubilježićemo obje pobjede i uzeti drugo mjesto u grupi A”, zaključio je Averka.

Rezultati prvog kola – A grupa: Brazil – Gruzija 10:14, Mađarska – Crna Gora 12:8. B grupa: Njemačka – Japan 11:12, Hrvatska – Grčka 8:8. C grupa: Južna Afrika – Italija 4:22, Kanada – Španija 2:19. D grupa: Australija – Kazahstan 10:4, Srbija – SAD 17:13.

U drugom kolu u četvrtak igraju u grupi A: Gruzija – Crna Gora (19.30), Mađarska – Brazil (21). B grupa: Hrvatska – Njemačka (18), Japan – Grčka (19.30). C grupa: Španija – Južna Afrika (18), Italija – Kanada (19.30). D grupa: Srbija – Australija (18), Kazahstan – SAD (19.30).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.