Mašković na protestu podstanara: Sramotan odnos prema dijelu naših sugrađana mora prestati

0

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković prisustvovao je današnjem protestu podgoričkih podstanara prije njihovog sastanaka sa resornom sekretarkom Idom Kolinović.

Mašković je tom prilikom izjavio da je podrška koju nova gradska uprava pruža podstanarima u Glavnom gradu nedovoljna.

“Zaista je neprijatno čuti da od budžeta od 133 miliona evra za podstanarske porodice ili pojedince se odvaja samo 100 hiljada evra. U praksi to znači da svega 166 porodica ili pojedinaca može koristiti ovu vrstu pomoći koju pruža Glavni grad. Ovakav, sramotan odnos prema dijelu naših sugrađana mora prestati”, rekao je Mašković.

Osim toga, Mašković je problematizovao činjenicu da je u odnosu na prethodne godine iznos smanjen sa početnih 300 hiljada evra na svega 100 hiljada evra.

“Moramo uzeti u obzir galopirajuću inflaciju i činjenicu da je cijena zakupnina stanova u Podgorici u posljednjih godinu porasla između 30 i 40 posto, te da je to za dio naših sugrađana neizdrživo. S tim u vezi sam i amandmanski djelovao na budžet Glavnog grada za 2024. godinu gdje sam tražio da se sredstva predviđena za ugovore o djelu umanje i da se na taj način iznos za podstanarske subvencije uveća 100%. Međutim, gradska uprava za to nije imala sluha”, kazao je Mašković.

Mašković je problematizovao i to što Glavni grad ne raspolaže preciznim podacima o broju podstanara, kojih, prema nezvaničnim podacima, ima i preko 20 hiljada samo u Glavnom gradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.