Mask: Slijedi smanjenje broja zaposlenih na Tviteru

0

Ilon Mask se prvi put obratio zaposlenima na Tviteru i poručio da će kompanija morati da smanji broj zaposlenih, ponudivši nekoliko novih detalja svog plana za preuzimanje društvene mreže vredne 44 milijardi dolara.

Generalni direktor Tesle, koji je i izvršni direktor raketne kompanije SpaceKs, rekao je osoblju Tvitera da želi da poveća broj korisnika usluga sa 229 miliona na najmanje milijardu ljudi.

On je dodao da će oglašavanje ostati važno za kompaniju, uprkos tome što je ranije rekao da smatra da Tviter ne treba da prikazuje reklame, prenosi Radio Slobodna Evropa.

– Mislim da je oglašavanje veoma važno za Tviter. Nisam protiv oglašavanja. Vjerovatno bih razgovarao sa oglašivačima i rekao, hej, hajde da se samo postaramo da reklame budu što zabavnije – rekao je Mask.

Tokom sastanka, Musk nije ponudio vijesti o finalizaciji ugovora o preuzimanju, ali je ponovio da i dalje pokušava da sazna više o botovima i spam nalozima na mreži, što je nazvao svojom najvećom brigom.

Upitan da li očekuje otpuštanja, Mask je rekao da je neophodna „neka racionalizacija broja zaposlenih i troškova“.

– Trenutno troškovi premašuju prihode – rekao je on i dodao da „svako ko ima značajan doprinos ne treba da ima o čemu da brine“.

Predstojeće preuzimanje Tvitera naišlo je na rašireni skepticizam i zabrinutost među zaposlenima u San Francisku, od kojih su neki zabrinuti da će Mask ublažiti pravila za određeni sadržaj.

Milijarder je rekao osoblju kompanije da vjeruje da bi korisnicima trebalo dozvoliti da kažu „prilično nečuvene stvari“ na stranici sve dok sadržaj nije ilegalan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.