Mask ipak odustao: Tviter odlaže ponovno uvođenje pretplate na plavi štriklirani znak

0

Novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask rekao je da kompanija odlaže ponovno uvođenje pretplate na plavi štriklirani znak na nalozima na toj društvenoj mreži.

Ilon Mask je u svom tvitu naveo da se ponovno pokretanje pretplate na plavi štriklirani znak, koji potvrđuje autentičnost nečijeg profila, odlaže dok se „ne poveća povjerenje u sistem zaustavljanja lažnog predstavljanja“.

Kako je dodao, vjerovatno će se za profile organizacija koristiti druga boja za štriklirani znak kako bi se razlikovali od pojedinaca.

Željeni plavi štriklirani znak ranije je bio rezervisan za provjerene naloge političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih figura.

Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman da plati, predstavljena je ovog mjeseca kako bi pomogala kompaniji Tviter da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je odložio nedavno najavljenu odluku da se uvede mjesečna pretplata za plavi štriklirani znak od osam dolara, zbog rasta broja lažnih naloga. Najbogatiji čovjek svijeta prvobitno je namjeravao da tu usugu naplaćuje čak 20 zelenih novčanica.

Ta usluga trebalo je da bude ponovo pokrenuta 29. novembra.

Međutim, na internom sastanku Mask je navodno rekao da će uvođenje plaćene verifikacije biti odloženo dok se pouzdano ne uspostavi zaštita od imitatora.

„Možda lansiramo naredne nedelje, a možda i ne“, rekao je Mask, prema pisanju sajta The Verge.

Mask je, takođe, naglasio da je Tviter samo prošle nedelje stekao 1,6 miliona korisnika, što je opisao kao „još jedan rekord svih vremena“.

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije kao što su „Dženeral motors“, „Mondelez internešenel“, „Folksvagen“, privremeno su prekinuli oglašavanje na platformi, dok pokušavaju da se „izbore sa novim šefom Tvitera“.

Takođe se procjenjuje da su stotine zaposlenih na Tviteru dale otkaz protekle nedjelje, nakon Maskovog roka da se do četvrtka prijave za „dugačko radno vrijeme visokog intenziteta“ ili da odu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.