Mask dao ultimatum zaposlenima u Tviteru: Duže radno vrijeme ili otkaz

0

Američki milijarder Ilon Mask poslao je novu poruku osoblju Tvitera u kojoj im je dao rok da do sutra odluče da li žele da ostanu u kompaniji uz „produženo radno vrijeme i visok intenzitet posla“ ili da uzmu otpremninu u iznosu tromjesečnih zarada.

Mask je naveo da će smatrati da je svaki zaposleni dao otkaz ako do četvrtka uveče po njujorškom vremenu nije kliknuo na link koji potvrđuje da „želite da budete dio novog Tvitera“, izvještava Rojters.

-Kakvu god odluku da donesete, hvala vam na naporima da Tviter učinite uspješnim- piše u poruci.

Rojters je imao uvid u kopiju poruke, koju je prvi objavio „Vašington post“, a jedna osoba koja je primila poruku na Tviteru potvrdila je njen sadržaj.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtjev britanske agencije za komentarom.

-U perspektivi, da bismo ostvarili prodor Tvitera 2.0 i uspjeli u sve konkurentnijem svijetu, moraćemo da budemo ekstremno angažovani. To će podrazumijevati duge radne sate uz visok intenzitet rada. Samo će izuzetan radni učinak dobiti prolaznu ocjenu- navodi se u poruci Maska.

On je dodao da će vođenje Tvitera biti mnogo više oslonjeno na inženjering pod njegovim vođstvom, i da će „oni koji pišu sjajan kod činiti većinu tima i imati najveći uticaj“.

U Tviteru je otpušteno više od polovine radne snage ranije ovog mjeseca ubrzo nakon što je Mask preuzeo kontrolu nad kompanijom. Mask je kritikovao Tviterovu potrošnju i kulturu rada navodeći da je kompaniji potrebno veliko smanjenje rashoda i ponovno pokretanje njenih servisa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.