Masakr na Cetinju: Ubijeno 11 osoba među njima dvoje djece, četvoro hospitalizovano, napadača Vuka Borilovića ubio sugrađanin

1

Broj žrtava masakra u cetinjskom naselju Medovina koji je u blizini Vladinog doma oko 16 časova počinio Vučko Borilović je 11 osoba, među kojima su i deca.

Četiri lica su prebačena u Klinički centar Crne Gore, među njima i policajac kog je napadač Vučko Borilović (34) upucao u glavu.

Sumnja se da je povod za pucnjavu bio porodični sukob, a prema saznanjima do kojih je došao Kurir, do ove jezive tragedije došlo je zbog neraščićenih računa.

Ubijeno dvoje djece, napadača ubio sugrađanin

Tužiteljka Andrijana Nastić saopštila je TV Vijesti da je ubijeno dvoje djece, a prema prvim sumnjama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG da su dvije osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi su van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Očevidac za Kurir: Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, nije gledao u koga puca

Redakcija „Kurira“ stupila je u kontakt sa jednim čovjekom sa Cetinja, koji je opisao kako se odvijala ova stravična nesreća.

– Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, djeca, starije žene, nije gledao u koga puca…Ubio je čak i mog druga automehaničara koji je slučajno naišao ulicom – kaže Cetinjanin.

On je potom dodao kako smatra da je Borilović bio u nervnom rastrojstvu.

– Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nekom nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani. Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je bukvalno pucao nasumično na ljude koji su se zadesili ispred domova, po ulici – rekao je potreseni čovjek.

Kako sagovornik otkriva, Borilović je ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen.

– On je bio lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da vjerujemo da je ovo uradio – zaključio je očevidac.

Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Foto: Printscreen Facebook/Vuk Borilović
1 Comment
  1. Ms.J komentariše

    Kroz suze izjavljujem najiskrenije saucesce porodicama.
    Nazalost,Crna Gora zivi u mraku I strahu zadnjih 30 god.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.