Martinović: Pred Perović će biti još borbi da se dokaže ono što tvrdi, za sve što je urađeno u ASK postoje dokumenti i rezultati

0

Pred Jelenom Perović će biti još pravnih borbi da se dokaže ono što ona tvrdi. Ovdje se ne radi ni o kakvim fiktivnim i nepostojećim poslovima, zato što za sve što je u Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) urađeno – postoje dokumenti i rezultati, poručio je advokat Nikola Martinović nakon što je odbijen prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da se direktorici tog tijela odredi pritvor zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj tako što je sebi i drugima pribavila imovinsku korist od preko 60.000 eura.

„Gospođa Perović je dala detaljan iskaz o svakoj okolnosti koja je navedena u naredbi za sprovođenje istrage. Izjasnila se o svakoj okolnosti i svakoj okolnosti o dokumentima. Poslije tako dugog iskaza svako u prostoriji je shvatio da se ovdje radi o različitom tumačenju zakona. Niko nije osporio vjerodostojnost teksta sačinjenog u ASK“, istakao je Martinović u izjavi za medije.

Sudija Suzana Mugoša je, kako je istakao, odlučila da nema potrebe da ona bude u pritvoru već je odredila mjeru nadzora, oduzimanje pasoša i da se sa licima koja mogu biti saslušana ne sastaje – odnosno da je na distanci od 100 metara.

„To je poštena i razumna mjera“, ocijenio je Martinović.

Podsjećamo, Perović je sinoć puštena da se brani sa slobode, a ta odluka je donijeta nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše.

(Analitika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.