Martinović: Očekujemo što prije rasvjetljavanje slučaja napada na lovočuvare

0

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović primio je Marka Gluščevića i Vuka Saičića, lovočuvare koji su napadnuti u subotu kada su pokušali da spriječe lovokradice u krivolovu na Skadarskom jezeru.

Martinović je, uručujući im po 600 evra koje je Ministarstvo opredjelilo za njihov odgovorni čin, istakao njihovu hrabrost i posvećenost poslu.

– Stoga je, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera odlučilo da dodijeli ovaj novčani iznos hrabrim pojedincima, kao priznanje za njihov neumoran rad u zaštiti naše jedinstvene prirodne ljepote. Njihova predanost očuvanju ekosistema Skadarskog jezera jača našu turističku atraktivnost – istakao je Martinović.

On je pozvao na kontinuiranu saradnju svih nadležnih institucija kako bi se smanjio broj slučajeva krivolova i postiglo potpuno iskorjenjivanje ovog nelegalnog čina.

– Apelujem na lokalno stanovništvo da pomogne u prijavljivanju krivolova i drugih kriminalnih radnji, ističući da je njihova podrška ključna za očuvanje Skadarskog jezera – poručio je ministar.

On je podržao nadležne organe kako bi što prije rasvijetlili slučaj napada na lovočuvare i nezakonit lov.

Na kraju je zahvalio na hrabrosti i požrtvovnosti kojom čuvaju prirodu.

– Vaša predanost je primjer svima, a ova novčana nagrada samo je mali izraz zahvalnosti za vašu nezamjenjivu ulogu u očuvanju naše prirodne baštine – zaključio je ministar Martinović.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović naglasio je važnost zajedničkog djelovanja sa Ministarstvom kako bi se riješili problemi u zaštiti prirode i zahvalio na pravovremnoj reakciji resornog ministra.

Gluščević i Saičić su zahvalili Ministarstvu na podršci i namjeri da, kao i do sada, zajednički daju doprinos očuvanju prirodnih resusra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.