Martinović o izmjenama izbornog praga: Smanjenje cenzusa šteti jedino SNS

Martinović o izmjenama izbornog praga: Smanjenje cenzusa šteti jedino SNS

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da predlozi zakonskih izmjena koji su danas proslednji Skupštini a predviđaju smanjenje cenzusa na tri odsto, štete isključivo SNS-u kao najvećoj parlamentarnoj stranci, ali da će na taj način politika da se vrati u parlament.

Martinović je u emisiji “Uputnika” na RTS kazao da se tako povećava reprezentativnost skupštine i moći će da se čuju mišljenja koja se inače ne bi čula.

– Mi smo se rukovodili državnim interesima i da o svemu razgovaramo u parlamentu. Ne da lomimo saobraćajne znake i upadamo u Skupštinu, već da civilizovano i kulturno debatujemo u skupštini – rekao je Martinović.

Prema njegovim riječima, izmjene zakona sprečiće i zloupotrebu nacionalnih manjina.

– Odluku da li je neka stranka, stranka nacionalne manjine, donosiće RIK na osnovu rješenja Savjeta odgovarajuće manjine, tako da neće biti lažnih Roma, Vlaha, Bugara… Izmjene se odnose i na republičke i na lokalne, ali i na pokrajinske izbore, o čemu će odluku donijeti skupština Pokrajine tokom februara – rekao je Martinović.

On je izrazio sumnju o tome da li će opozicija bojkotovati izbore.

– Vidjeli ste saopštenje “1 od 5 miliona”. Ta djeca ne govore u svoje već u ime Dragana Ðilasa. On je jedino uspio da namagarči Demokratsku stranku – rekao je Martinović i dodao da će nakon izbora parlament ostati politička institucija u kojoj se na civilizovan način raspravlja o važnim pitanjima.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *