Martinović – Gradišnik: Posvećenost unapređenju turizma i zaštiti životne sredine

0

Na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića i ambasadorke Slovenije Bernarde Gradišnik razgovarano je o Berzi kongresnog turizma „Conventa 2024” u Ljubljani uz iskazanu punu podršku i zadovoljstvo posjetom delegacije Ministarstva na čelu sa resornim ministrom.

Osvrćući se na važnost Slovenije i njenog iskustva za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), Martinović je informisao ambasadorku o napretku u oblasti ekologije i drugim relevantnim pitanjima za zatvaranje ključnog Poglavlja 27.

Istakao je da bi Predlog zakona o upravljanju otpadom uskoro trebalo da se nađe pred skupštinskim poslanicima, te da su na Vladi utvrđenja brojna zakonska rješenja koja će dalje biti upućena Parlamentu na usvajanje.

Kada je u pitanju turizam i zimska turistička sezona, Gradišnik je istakla da ni u Sloveniji situacija nije idealna, te da se suočavaju sa sličnim izazovima kao i Crna Gora.

Dogovoreno je da će se nastaviti raditi na promociji turizma i privlačenju slovenačkih investitora, posebno na sjeveru Crne Gore, koji obiluje prirodnim ljepotama i potencijalima.

Obostrano je izražena spremnost za dalju saradnju i razmjenu iskustava na svim poljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.