Marković u zvaničnoj posjeti Rumuniji

0

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otputovao je u Bukurešt, u zvaničnu posjetu Rumuniji, na poziv predsjednice Vlade Vasilike-Viorike Dančile.

Nakon svečanog dočeka uz državne počasti i zvaničnih razgovora sa domaćinom – premijerkom Dančilom – predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se i sa predsjednikom Rumunije Klausom Vernerom Johanisom, saopšteno je iz Vlade.

“Uzvratna posjeta predsjednika Markovića Rumuniji, nakon prošlogidšnje zvanične posjete premijerke Dančile Crnoj Gori, biće prilika za razmjenu mišljenja o tradicionalno dobrim bilateralnim odnosima dviju država.

Posjeta će biti prilika da se na sastancima predsjednika Markovića sa najvišim zvaničnicima Rumunije, koja u prvoj polovini ove godine predsjedava Savjetom Evropske unije, dodatno afirmišu ostvareni rezultati Crne Gore na planu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU, te sa najvišeg nivoa zatraži podrška za otvaranje posljednjeg poglavlja 8 – Konkurentnost, kao i za zatvaranje poglavlja u kojima je postignuta interna spremnost. Razmijeniće se, takođe, mišljenja o saradnji partnerskih zemalja u okviru NATO-a, kao i aktuelnoj situaciji u regionu i šire”, navedeno je u najavi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.