Marković: U narednim sedmicama moramo djelovati još odlučnije

2

Premijer Duško Marković obratio se crnogorskoj javnosti u vezi sa epidemijom COVID19.

“Iako Crna Gora za sada vlada situacijom u narednim sedmicama moramo djelovati još odlučnije, još bolje i još snažnije”, poručuje on.

Posljednji podaci Instituta za javno zdravlje opominju i već smo dohvatili visok broj od blizu 90 potvrđenih slučajeva.

“Iako Crna Gora zasada vlada situacijom, jasno je da nam tek predstoje najveći izazovi. U sedmicama koje su pred nama moramo djelovati još odlučnije, još bolje i još snažnije. Institucije rade veoma posvećeno i organizovano, zdravstveni sistem se sprema za odsudnu bitku da očuva zdravlje i živote naših građana. Ali, sve ovo neće biti dovoljno ako ne nastavimo da bez izuzetka poštujemo naredbe i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela, i ne obezbijedimo gvozdenu disciplinu svakoga od nas”, istakao je Marković.

On je dodao da “ćemo oboljele liječiti, ali da epidemiju moramo zaustaviti, a za to je neophodna odgovornost građana”.

“Događaji u Tuzima, sa rapidnim i progresivnim prenošenjem virusa od samo jednog inicijalno zaraženog, potvrdili su opravdanost odluka o nužnosti izolacije i karantina. Ovu priliku koristim da još jednom pozdravim spremnost građana Tuzi da slijede odluke državnih vlasti. U Crnoj Gori ima 620 hiljada stanovnika. Hoćemo da nas ima više a ne manje, i zbog toga će Vlada dosljedno obezbijediti sprovođenje svih naredbi i mjera kako ne bismo ugrozili pravo na zdrav život i budućnost naših građana. Naše šanse da savladamo koronavirus i iz globalne pandemije iziđemo sa što manje posljedica jednako zavise od vas koliko i od zdravstvenog sistema i njegove opremljenosti. Zbog toga nema arbitriranja o tome šta možemo a šta ne možemo, i da li su običaji i tradicija, bili oni svjetovni ili vjerski, iznad prava na život i zdravlje nacije”, rekao je Marković.

2 Comments
  1. dajo komentariše

    Moj dobri vicepresjdnice,putujuci morem zivota ne mozes ocekivati da ti vjetar uvjek duva u ledja.Sto se vas tice taj vjetar trnutno vam duva u tu odvratnu facu.

  2. Znojnik komentariše

    U ovakvom trenutku Zugicu u CBCG, platu sa 7000€ podici na 12 000 €, brine covjek o nama, koji ostadosmo bez posla i bez eura da platimo racune !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.