Marković: SPC duguje dva miliona, ako se pojavi koronavirus zabranićemo sva okupljanja

0

Ako se pojavi koronavirus u Crnoj Gori, zabranićemo svako javno okupljanje, poručio je premijer Crne Gore, Duško Marković.

On je pozvao građane da promjene navike, da izbjegavaju masovna okupljanja.

“Nastojaćemo da se smanje javna okupljanja, da se izbjegnu takve aktivnosti, neophodno je da građani vode računa o svome ponašanju, da promijene navike”, kazao je Marković.

On je pojasnio da ukoliko se pojavi virus da će procijeniti, kojeg će karaktera i nivoa zabrane biti, da li će se odnositi na škole.

“Nadamo se da do toga neće doći”.

On je savjetovao građane da izbjegavaju rukovanja i grljenja.

On je istakao da je veoma zabrinut zbog koronavirusa, a da će zbog toga zabraniti službena putovanja van zemlje.

“Situacija je veoma ozbiljna, vidite da koronavirus stigao na granice države. Uradićemo sve da zaštitimo naše građane”, kazao je Marković.

SPC duguje državi preko dva miliona evra poreza i doprinosa

Premijer Duško Marković je kazao da se Zakon o slobodi vjeroispovjesti mora poštovati i da je Srpska pravoslavna crkva bila do sada  izvan njega.

“Srpska pravoslavna crkva, njena eparhija u Crnoj Gori,do sada su bili izvan zakona. Zakon je jednak za sve”, kazao je Marković.

On je istakao da samo za 62 službenika SPC u Crnoj Gori, koji su prijavljeni naknadno, kao rezultat naše kontrole, SPC na osnovu poreza i doprinosa duguje preko dva miliona evra.

“Duguju državi, odnosno trezoru, preko dva miliona evra poreza i doprinosa”, rekao je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.