Marković: Nema vanrednog stanja zbog izricanja presude

0

Premijer Duško Marković kazao je da nema nikakvog posebnog ni vanrednog stanja, niti su bezbjednosne službe u stanju pripravnosti zbog izricanja presude u slučaju “Državni udar”.

“Nemamo procjenu da se Crnoj Gori može desiti nestabilnost. Službe bezbjednosti su u redovnim aktivnostima, funkcioneri rade svoj posao sa sistemom bezbjednosti koji je redovan. Nema nikakvih vanrednih prilika tim povodom”, kazao je Marković novinarima nakon otvaranja četvrtog Foruma Strategije EU za Jadransko jonski region (EUSAIR) i druge zajednička Konferencija Foruma Jadransko-jonskih privrednih komora, gradova i univerziteta Jadransko jonske regije, koji se održava u Bečićima.

Marković smatra da su aktivnosti koje DF najavljuje svojevrstan pritisak na pravosudne organe, ali nije zelio da komentarise presudu, niti da li bi neko mogao da odmah nakon izricanja bude poslat u zatvor.

“Ne bih se upuštao u komentarisanje presude, odluka koja nije donijeta, čije donošenje očekujemo. Niti imam takve informacije, niti želim da ih imam. Ali svako ispoljavanje nespremnosti i poštovanja sudskih odluka, i neslaganja sa sudskim postupkom je vid pritiska na samostalnost pravosuđa i njegov rad. Ustavna je pozicija suda kao samostalne grane vlasti da ne bude izložena pritiscima, posebno ne političkim u donosenju sudskih odluka. Dakke, ovo smatram nekim vidom pritiska, a vidjećemo kakva će biti sudska odluka i kakve će biti reakcije povodom njih”, naglasio je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.