Marković: Nema krize, nema ni tehničke Vlade

0

Inicijativa za formiranje tehničke Vlade, koju je sinoć na skupštinskom zasijedanju zatražila opozicija, je legitimna, ali neprihvatljiva, poručio je premjer Duško Marković.

“Za mene je taj zahtjev neopravdan i politički neprihvatljiv. U ovom trenutku imamo prečih posla. Crna Gora treba da radi na ubrzanom ekonomskom rastu i poboljšanju standarda, otvaranju novih radnih mjesta”, istakao je Marković nakon sastanka sa komesarom Johanes Hanom.

Na pitanje novinara da je Crna Gora u političkoj krizi, premijer je jasan.

“Kakva politička kriza? Vlada radi, parlament radi, budžet se puni. Imamo političku tenziju, političke zahtjeve, nema političke krize”, jasan je Marković.

Ponavlja da bojkot nije rješenje.

“Mi se trudimo da budemo odgovorna i zrela demokratija, da obezbijedimo funkcionalonost političkog sistema. Opozicija je najavila da se neće vraćati u parlament, da će svo političko djelovanje preseliti nego na ulicu. Potpuno legitimno. Vidimo da to nije crnogorski model. Taj model je u Srbiji, Albaniji, Makedoniji- interesantno u svim zemljama koje grabe ka EU. To je novi opozicioni model i nemamo ništa protiv toga. Za nas je važno da institucije funkcionišu, Vlada radi punim kapacitetom. Uvijek su moguće realne greške i zbog tih grešaka ne trebamo da padamo na koljena”, rekao je Marković.

A to što je predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veselji pozvao Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se svi “okupe protiv Srbije”, za Markovića je neprihvatljivo.

“Crna Gora nije nikada bila u savezu protiv nekoga, pa ni protiv Srbije. Ne razumijem takvu poruku. Ona ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori i sa stanovišta Crne Gore je besmislena”, naglasio je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.