Marković napao SPC: O zakonu objektivno ne može govoriti vjerska struktura koja ne priznaje Crnu Goru

1

Premijer Duško Marković je kazao da se nada da će se do kraja jula Zakon o slobodi vjeroispovijesti naći pred poslanicima.

“Za dobro države da se razlike u Crnoj Gori smanje, a ne da se podstiču. Ne može o tom zakonu objektivno govoriti vjerska struktura koja ne priznaje Crnu Goru, koja je bila protiv referenduma, koja je bila protiv NATO-a, protiv Evrpske unije i koja je protiv svakog našeg evropskog iskoraka”, ocijenio je Marković u Skupštini.

Premijer je istakao da o tom zakonu ne može da govori vjerska organizacija koja nije podnijela nijedan ili možda jedan zahtjev da gradi svoje vjerske objekte u skladu sa zakonom i pravnim sistemom države, “nego to rade po noći i pod reflektorima”:

“Da li treba da imamo razumijevanja za takav pristup? Ne. Mi ga nećemo imati, kako god to spinovali”.

On je kazao da je Venecijanska komisija potvrdila kvalitet ovog zakona i dala za pravo državi da ovo pitanje uradi na ovakav način i sugerisala šta “treba da popravimo u ovom Zakonu”.

“I popravićemo i imaćemo ga ovdje u Parlamentu, nadam se do kraja jula”, rekao je Marković.

1 Comment
  1. premijerski čas komentariše

    Dobro Duško,Turci su bili okupatori,Mlečani su bili okupatori,što njma ne smijete oduzimati vjerske objekte koji su građeni na okupiranoj zemlji?Zašto u vašoj skalamerija državi zakon nije isti i za katolike,muslimane i pravoslavce?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.