Marković: Kriminalci u Crnoj Gori nisu sigurni

0

Policija je dobila novi menadžment jer sam smatrao da je moramo jačati i unijeti novu kadrovsku energiju – da snažnije odgovorimo narastajućim ambicijama kriminalnih organizacija, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na premijerskom satu odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Mihaila Anđušića.

Marković je kazao da zbog tih promjena “danas vidimo rezultate”.

“Kriminalci nijesu sigurni u Crnoj Gori i na našim ulicama nema komfora za njih i njihove aktivnosti. Nema stajanja, nema uzmicanja. Neće biti finansijskih i materijalnih ograničenja da ojačamo crnogorsku policiju kako bi organizovani kriminal protjerali iz naše države”, poručio je Marković.

Premijer je kazao da su rasvijetljena ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića počinjena u Podgorici i ubistvo Željka Pavkova u Bijelom Polju.

„Tokom prošle godine u borbi protiv trgovine drogom, oduzeto je ukupno blizu tri i po tone narkotika. U ovom segmentu rada posebno se ističe zajednička akcija crnogorske policije, italijanske policije i američke DEA-e koja je realizovana na osnovu operativnih informacija naše policije, a rezultat je bio zapljena 20 tona hašiša vrijednog 65 miliona eura, koji bi poslužio za finansiranje terorizma“, rekao je predsjednik Vlade.

Marković je govoreći o autoputu Bar – Boljare istakao da su danas prvi kilometri već formirani na terenu, po njima se prolazi, mostovi povezuju klisure, a probijeni tuneli su planine i brda pretvorili u cestu.

“Nije dodatni trošak za autoput 134 miliona eura, niti ćemo platiti ijedan euro preko ugovorom predviđene sume, niti će država biti oštećena za ijedan cent”, kazao Marković.

Marković se odgovarajući na pitanje poslanika Liberalne partije Andrije Popovića dotakao i teme građanskih protesta.

On je rekao da iako se može sumnjati u političku pozadinu protesta, ne postoji opasnost po državu i njen politički sistem.

“Vjerujem da demonstranti, koji protest vide kao način za iskazivanje mišljenja povodom dozvoljenih ciljeva, ne žele rušiti već graditi. Prostora za poboljšanje stanja u svim segmentima ima, ali dijalog treba da se vodi u institucijama koje su u Crnoj Gori legitimne i funkcionalne”, rekao je premijer.

Marković je kazao i da su crnogorske institucije sposobne i spremne da zaštite ustavno-pravni poredak zemlje u bilo kom trenutku i u bilo kojim okolnostima.

Marković je rekao da se Crna Gora razlikuje po pitanju demokratskih pricipa od zemalja u regionu.

“Pozivam odavde predsjednike opozicionih stranaka na dijalog, ali unutar instititucija”, rekao je premijer.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.