Marković i predstavnici CDT-a razgovarali o snaženju izbornog sistema

1

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju CDT Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative “Savez za Evropu”, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, u veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema.

“Podsjećamo da je Vlada pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, te završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva”, naveli su.

Poručuju da će Vlada odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje je dobila na današnjem sastanku od CDT-a i u odnosu na njih se odrediti u toku ili na kraju cijelog procesa.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Kako vas nije sramota da ovo objavkjujete…sa kim je to premijer razgovarao?
    Niti jedna stranka nije prihvatila da razgovara sa njim…sramota da ovakvo poniženje prodje kao da je razgovarao maltene sa Trampom…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.