“Marković da se konsultuje sa predstavnicima parlamentarnih subjekata“

0

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražila je da premijer Duško Marković u najkraćem roku održi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih subjekata kako bi, kako se navodi, razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima u državi.

To je, u pismu Markoviću, zatražila predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, zbog mjera koje je usvojila država, usljed opasnosti od pojave i širenja koronavirusa.

“Obaveza svih političkih subjekata je da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i djelovanje prilagode postojećoj situaciji, na način da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička, mora biti u funkciji osnovnog cilja – sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja građana”, kazala je ona.

Vuksanović Stanković navodi da je jasno da se Crna Gora, kao i skoro čitava Evropa, nalazi u izvanrednim okolnostima u kojima je apsolutni prioritet zdravlje ljudi, sprječavanje ili ograničavanje posljedica pandemije koronavirusa.

“U ovakvim situacijama mora se pokazati maksimalna odgovornost i spremnost da kao politička zajednica i politički subjekti zaboravimo na sve razlike i budemo odgovorni prema svim građanima. Crna Gora se može pohvaliti da je u bliskoj prošlosti, odgovornošću političkih subjekata, znala da odgovori izazovima koji su iziskivali jedinstvo i stavljanje po strani svih razlika”, kazala je ona.

Vuksanović Stanković očekuje da svi zajedno daju svoj skroman doprinos zajedničkom cilju, olakšavajući na taj način i sprovođenje mjera propisanih od države, koje u ovom trenutku moraju biti apsolutni prioritet svih u Crnoj Gori.

“Predsjedniče Vlade cijenim da ćete ovaj moj predlog razmotriti s posebnom pažnjom i organozovati sastanak u najkraćem roku”, kaže se u pismu predsjednice SDP-a premijeru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.