Marković: Crna Gora posvećena zaštiti novinara i imovine medija

0

Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti, promoviše regionalnu saradnju, snažno je posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju ciljeva OEBS-a, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i generalnog sekretara OEBS-a Tomasa Germingera koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Marković je kazao da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate u oblasti ekonomije, i oblasti vladavine prava, ali da i dalje ostaju prisutne određene slabosti na čijem se otklanjanju posvećeno radi.

“Crna Gora je izgradila unutrašnju sposobnost institucija da blagovremeno i na održiv način odgovori izazovima bezbjednosti”, kazao je Marković i istakao da su ostvareni značajni rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala ali da zajedno sa borbom protiv korupcije ostaje važno polje za djelovanje institucija.

Marković je, kako se dodaje u saopštenju, kazao da je Crna Gora posvećena jačanju medijskih sloboda i zaštiti novinara i imovine medija i zahvalio OEBS-u na podršci i ekspertizi za medijske zakone i na pomoći ODIHR-a u dijelu izbornog zakonodavstva i izbornog procesa.

“Generalni sekretar Germinger je zahvalio Crnoj Gori na snažnom partnerstvu i djelovanju shodno principima OEBS-a. Istao je da OEBS želi da podrži Crnu Goru u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda. Ukazao je i na fokusiran program saradnje u oblastima transnacionalnih prijetnji”, navodi se u Vladinom saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.