Marko Carević digao ruke: Savićević je presudio Grblju, nema smisla da se dalje takmičimo!

Marko Carević digao ruke: Savićević je presudio Grblju, nema smisla da se dalje takmičimo!

“S obzirom na odnos Fudbalskog saveza Crne Gore prema nama i oduzimanja evropske licence, smatramo da više nema smisla da se takmičimo, poručio je u izjavi za Borbu Marko Bato Carević, do juče prvi čovjek FK Grblja. On kaže da se tu više ne radi o sportu, već se radi o čistoj politici.
“Sve se to pretvorilo u političku priču, tako da tu očigledno sporta više nema. Godinama sam ulagao svoj novac. Do sada sam ja, odnosno moja firma, u Grbalj uložili nekoliko miliona evra, ali ne žalim za tim. Ja sam patriota i čovjek koji voli sport. Sve što sam uradio, uradio sam iz ljubavi i za novcem ne žalim. Rekao sam više puta da mi na kraj s politikom i administracijom na kraj ne možemo izaći. Grbalj je srpski klub, trobojka je ono što smeta Fudbalskom savezu i ne samo njemu i to nas dovelo u ovu situaciju. Diskriminacija koju trpimo, ima kontinuitet i traje od proglašenja nezavisnosti Crne Gore. Ostvario sam kontakte širom Evrope, ulagao u taj klub, učinio sve da Grbalj izađe u Evropu, ali nas je dokusurili Fudbalski savez i politika koja iza njega stoji, navodi Carević.
Ovo je, kako on dodaje, težak udarac za klub.
“Žao mi je zbog djece koja su polagala nadu da će uspjeti da kroz Grbalj kanališu svoj talenat. Imali smo oko 150 djece. Pored svih neprijateljstava prema nama, ne smijemo zaboraviti da nam je prethodna opštinska vlast oduzela svu imovinu, sve objekte koje smo izgradili, upisali su kao svoje vlasništvo. Svi dalji koraci su na Opštini Kotor, a šta će se s Grbljem dalje dešavati, neizvjesno je. Smatram da je mojom ostavkom i ostavkama u Upravnom odboru kluba, ugrožena egzistencija i kompletno funkcionisanje kluba. Novca više nema, ja ga više neću davati, a bez novca, nema ni takmičenja. U tom smislu, pozivam Opštinu da preuzme odgovornost, nastavi finansirati klub i da ne dozvoli njegovo propadanje. Fudbalski savez presudio je Grblju, a to neka im bude na čast. Mi smo angažovali advokata, preduzeli sve pravne ljekove i podnijeli krivične prijave protiv Fudbalskog saveza Crne Gore. Pored toga, ipak smo odlučili da se obratimo i Sportskom sudu u Lozani, zaključio je Carević.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *