Mark Zakerberg sada hoće Instagram za djecu

0

Grupa demokratskih poslanika pisala je ove nedjelje Marku Zuckerbergu da bi na njega izvršili pritisak da upozna javnost o planovima za verziju Instagrama za decu. Tokom saslušanja prošlog mjeseca, Zuckerberg je potvrdio izvještavanje BuzzFeed-a da kompanija istražuje starosnu verziju svoje aplikacije dizajniranu za mlađe korisnike.

Nekoliko predstavnika kongresa, uključujući i dva senatora potpisali su pismo, izražavajući “ozbiljnu zabrinutost” u sposobnost kompanije da zaštiti privatnost i dobrobit mlađih korisnika. “Facebook ima obavezu da osigura da bilo koja nova platforma ili projekat koji cilja decu stavlja dobrobit tih korisnika na prvo mjesto, a mi smo skeptični da je Facebook spreman da ispuni ovu obavezu”, napisali su zakonodavci.

Naveli su prethodne neuspehe kod proizvoda poput Messenger Kids-a, koji su imali manu koja je djeci omogućila da razgovaraju sa ljudima izvan njihovih parametara privatnosti.

„Iako su softverske greške česte, ova epizoda je ilustrovala pretnje privatnošću djeci na mreži i dokazala nesposobnost najveće društvene mreže na svijetu da zaštiti djecu koju je kompanija aktivno pozvala na ovu platformu“, napisali su zakonodavci.

Pismo je postavilo krajnji rok do 26. aprila da kompanija pruži odgovore na sveobuhvatan i korisno specifičan skup pitanja o budućem proizvodu namenjenom djeci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.