Mario Milošević nema mira u zatvoru: Saradnik “kavčana” pretukao cimera zbog partije šaha!

Mario Milošević nema mira u zatvoru: Saradnik “kavčana” pretukao cimera zbog partije šaha!

Podgoričanin Mario Milošević, blizak “kavčanima”, koji je uhapšen u Prištini po potjernici Crne Gore, u pritvoru se potukao sa Mićom Uroševićem, zvanim Četnik, zbog partije šaha, prenose kosovski mediji. Urošević je osuđen u Nišu za ubistvo, a u Kosovskoj Mitrovici za likvidaciju Kruševljanina Dejana Steljića.

Ilir Keljmendi, direktor zatvora u Prištini, potvrdio je medijima da je Milošević pretukao Uroševića.

Tužilac Osnovnog suda u Prištini Armend Hamiti potvrdio je da je protiv Miloševića istraga sada proširena i na nanošenje teških tjelesnih povreda.

Urošević je skoro četiri godine bio u bjekstvu, a Srbija je za njim raspisala i međunarodnu potjernicu jer je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca i ranjavanja Saše Dudića (38), u januaru 2014. godine. Prilikom hapšenja kod njega su nađena lažna dokumenta na ime Dejan Perović, ali je kosovska policija ubrzo utvrdila njegov pravi identitet i ustanovila da ga potražuju i nadležni organi Srbije.

Milošević je 17. jula uhapšen u prištinskom naselju Kalabrija, pod punom “ratnom opremom”. U štek-stanu nađeni su droga, ilegalno oružje i kosovska dokumenta na ime Miroslav Kostić.

Pravosuđe u Prištini je zbog narkotika i oružja protiv njega pokrenulo istragu, a u toku je i ekstradicioni postupak jer je Crna Gora za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog učešća u ubistvu Radomira Đuričkovića, bliskog škaljarskom klanu, koji je likvidiran u oktobru 2016. na Cetinju. Od tog zločina Milošević je bio u bjekstvu.

Interesantno je da je neposredno prije nego što je pretukao Uroševića za vrijeme partije šaha, protiv Miloševića tužilaštvo u Prištini proširilo istragu jer je dao mito zatvorskom čuvaru i jednom kosovskom službeniku da bi mu omogućili bjekstvo iz pritvora.

Naime, kosovska policija je početkom novembra uhapsila službenika zatvora u Prištini Stefana Veličkovića i zvaničnika Ministarstva za dijasporu Petrita Mustafu, koji su osuđeni jer su pomagali Miloševiću u planiranju bjekstva.

Veličković i Mustafa priznali su krivicu i osuđeni su na po šest mjeseci zatvora. Robija je, međutim, zamijenjena novčanom kaznom od po 2.800 evra, a Veličkoviću je dosuđeno da plati još 4.000 evra.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *