Marinković: Današnji sastanak u Briselu je veliki test za EU, od Kurtija se očekuje da bude otvoreniji i da pristane na dijalog

0

Narodni poslanik Vladimir Marinković ističe da je današnji sastanak u Briselu od izuzetne važnosti i da predstavlja veliki test za EU.

– Predsednik je još jednom pokazao i to potvrđuju mnogi lideri iz inostranstva da je posvećen dijalogu i jako detaljan. Sa druge strane od Kurtija se očekuje da bude mnogo otvoreniji i da pristane na dijalog, jer takva njegova isključivost nije realna, jer traži da Srbija samo tehnički prizna Kosovo – naveo je Marinković.

Kako je dodao, tema današnjeg sastanka će biti Zajednica srpskih opština.

– To je nešto na čemu Srbija insistira posle skoro 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. To je najmanje što može biti implementirano i da se pokaže dobra volja od strane kosovskih Albanaca – istakao je Marinković.

Prema negovim rečima, ovo je veliki test za Evropsku uniju.

– Pozivi upućeni iz Direktorata EU za spoljne poslove obema stranama da se suzdrže od eksalacije sukoba je sramno i licemerno, jer je za vreme mandata Aljbina Kurtija bilo više od 240 napada na Srbe na KiM – dodao je Marinković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.