Marić: Fokusirani smo samo na Faranke; Kuč: Osjećamo da smo blizu baraža

0

Najbolja ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranice selektora Mirka Marića gostuju u Toršavnu, selekciji Farskih Ostrva, u pretposljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025. U prva četiri meča, crvene su ostvarile skor od tri pobjede i jednog remija, i to u gostima protiv Grčke, koja, takođe, ima deset bodova i sa kojom će 16. jula u Podgorici, na Trening kampu FSCG, igrati odlučujući meč za prvo mjesto. Naše fudbalerke su blizu još jednog velikog rezultata, nakon što su u prošlom takmičarskom ciklusu igrale plej-of za UEFA Ligu B.

U ovom momentu ne idemo u tom pravcu. Želimo da smo fokusirani samo na Farska Ostrva, da vidimo šta ćemo uraditi u tom duelu, pa ćemo onda misliti na duel sa Grčkom – istakao je Mirko Marić.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva 5:1 u prvom dijelu takmičenja u grupi C 3, a prethodno je protiv iste selekciju, takođe na domaćem terenu, ostvarila najubjedljiviji trijumf u istoriji – 9:0 u decembru prošle godine, u UEFA Ligi nacija.

Te naše velike pobjede kod kuće ne bi smjele da nas opuste. Protiv njih smo imali jako tešku utakmicu u gostima, pobijedili smo 1:0, ali je bilo veoma napeto. Čeka nas težak posao, ali ako budemo na nivou na kome možemo da budemo, vjerujem da dobar rezultat ne bi trebalo da dođe u pitanje – poručio je selektor Crne Gore.

Golgeterka „crvenih“ Armisa Kuč je takođe optimista uoči ovog meča.

Osjećamo da smo blizu baraža, ali dovoljno smo iskusne da se ne opustimo nijednog trenutka. Želimo da u posljednja dva meča budemo još bolje nego do sada i da uradimo sve da pobijedimo u oba i osvojimo prvo mjesto u grupi. Svakako da očekujemo pobjedu, to nam je cilj, ali znamo da neće biti lako da ga ispunimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirane, da ne razmišljamo o onome što je bilo, a ni o meču sa Grčkom. Ako bude tako mislim da ćemo doći i do pobjede na Farskim Ostrvima, a i do prvog mjesta u grupi – kazala je Armisa Kuč.

Sjutrašnji meč u Toršavnu počinje u 17:45 sati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.