MANS sa SDT-om proganja Carevića, a napadaju SDT zbog Krapovića

2

Specijalno tužilastvo vodi postupak protiv Dragana Krapovića zbog blokiranja raskrsnice, umjesto da, nakon što je viće policajaca brutalno prekršilo svoja ovlašćenja i pretuklo građane koji nisu pružali otpor, utvrdi da li je dio policije kriminalno organizovan u cilju zaštite jedne političke partije, a suprotno Ustavu i zakonima, saopšteno je iz MANSA.

Oni su kazali da besprizorno postupanje Specijalnog tužilastva u slučaju Dragana Krapovica, koga sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije zbog blokiranja saobraćaja, pokazuje da je ta institucija pretvorena u servis vladajuće partije za ugnjetavanje političkih oponenata.

“U isto to Specijalno tužilastvo Slavoljub Stijepović je ušao i izašao na zadnja vrata nakon otkrivanja afere Koverta, a Mila Đukanovica nisu ni pomislili da osumnjiče, a kamoli optuže, čak ni nakon sto je javno priznao da njegova partija ima nelegalne izvore finansiranja. Isto to tužilastvo dvije godine nije uradilo nista u slucaju fiktivnih donacija funkcionera vladajuće partije, kao i donacija sa Konika, a za aferu Snimak je, uprkos brojnim dokazima, tvrdilo da je u pitanju verbalni delikt”, kaže se u saopštenju.

Kako tvrde, jedino Milivoje Katnić nije vidio korupciju u slučaju Telekom i kao pincetom je iz mreže Duška Kneževica odstranio poslove sa Milom Đukanovicem i Anom Kolarević.

“Samo to tužilastvo ne sumnja da se u Prvoj banci prao novac stecen kriminalom”, kaže se u saopštenju.

Kako saopštavaju, Katnić ne vidi kriminal vrha vlasti, ali zato ekspresno procesuira, sa besmislenim optuzbama, predstavnike opozicije, i to u ključnim političkim trenucima.

“Tako stvara praksu da svaki kritičar režima može biti osumnjičen za kriminalno udruživanje iz trivijalnih razloga uhapšen i odstranjen iz javnog života upravo u trenutku kada to režimu odgovara”, kaže se u saopštenju.

“Zbog toga smatramo da je Specijalno tužilastvo, u sprezi sa policijom, udarna pesnica režima, koja ne preza od zloupotrebe svojih ovlašćenja zarad ostvarivanja interesa vladajuće partije, i ono postaje prijetnja za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava slobode govora, javnog iskazivanja svog mišljenja i političkog djelovanja”, zaključeno je u saopštenju.

2 Comments
 1. kafanski filozof komentariše

  Takve represije ce biti dalje vodjene dok se stvarno ne promeni cela vladajuca garnitura sa njenim satelitima !.

  1. Mapko komentariše

   Musolini, Caucesku, Sadam Husein i jos dosta njh su zavrsili na poguban nacin. Svi su umisljali da drze vlast, na kraju su nestali. Ustasi koriste epidemiju u svoju korist, ali to je suludo, tok istorije,
   Je takav da oni moraju biti proterani, sustinski oni su gotivi, jel u naroda nema vise straha, nista vise nece biti isto kao pre decembra 2019, usrasi i konvertiti ce biti duboko porazeni ne sam na izborima i zavrsice tamo kod onog olosa i smece “traktorist”, u Zagrebu.

   Tik tak tik tak. Neka ustare biraju, Spuz, bezanija u Zagrebu ili zescu sudbinu.

   Da jedna ekstra manjina od ustaski dukljanina protera vecinu, a to je preko 400 000 Srba i postenih Crnogoraca, taj film nece gledati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.