Manifestacija povodom Dana Skadarskog jezera 27. juna

0

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i Nacionalni park Skadarsko jezero u saradnji sa Fondacijom za zaštitu čuna i lokalnim preduzetnicima, organizovaće 27. juna 2021. godine manifestaciju Dan Skadarskog jezera, saopšteno je iz tog preduzeća.

Tokom cjelodnevne manifestacije posjetioci će moći da uživaju u prirodnim ljepotama jezera i brojnim interesantnim sadržajima.

“Posmatranje ptica na lokalitetu Stanaj predviđeno je u periodu od devet do 11 časova, gdje će svi zainteresovani imati priliku da posmatraju neke od 280 vrsta ptica koje nastanjuju Skadarsko jezero. Zaposleni u JPNPCG informisaće posjetioce o važnosti očuvanja ptičijih vrsta, kao i o aktivnostima koje su realizovane i planirane kada je zaštita prirode u pitanju”, navode u saopštenju.

Dodaju da će u 15 časova na Virpazaru lokalni preduzetnici predstaviti posjetiocima svoje proizvode, usluge i gastronomske specijalitete.

“Nevladina organizacija „Fondacija za zaštitu čuna“ od 15 časova organizovaće defile tradicionalnim drvenim čunovima od Rijeke i Žabljaka Crnojevića do Virpazara, dok takmičarski dio, odnosno regata od Vranjine do Virpazara, počinje u 18 časova. U regati mogu učestvovati svi zainteresovani koji imaju drvene čunove, a mogu se prijaviti na broj 069/622/888”, dodaju u saopštenju.

Za pobjednike ovog takmičenja obezbijeđene su i vrijedne nagrade.

“Nagrada za osvojeno prvo mjesto je tradicionalni čun koji će za dobitnika izraditi poznati proizvođači drvenih čunova – porodica Brnović, drugo mjesto je novčana nagrada u iznosu od 500, a treće od 300 eura”, ističu u saopštenju.

Napominju da nakon uručenja nagrada svi prisutni moći će da uživaju u koncertu grupe Kuba na Virpazaru.

Manifestaciju su podržali Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, TO Cetinje, TO Bar, TO Tuzi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.