Mandić: Vlast u Crnoj Gori je antisrpska, suprostavićemo se režimu da odbranimo narod!

0

Predsjednik Nove srpske demokratije (NOVA) i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ocijenio je da je u Kraljevu nastavljena jedna dobra praksa susreta i razgovora vlasti iz Srbije i Repubike Srpske sa političkim predstavnicima Srba i svakako da bi bilo dobro da oni budu i češći, jer postoji veliki broj problema koji se ne smiju odlagati, nego što prije rešavati.

“Sastanak je bio kvalitetan i sadržajan, sa dosta dobrih smjernica na koji način ubuduće konkretno raditi na zaštiti prava srpskog naroda u regionu. Takođe, važno je da se na Vidovdan pokazala sloga i da predlozi koji su se čuli budu sprovedeni u praksi, da naš narod može očekivati boljitak.

Što se tiče Crne Gore, mi koji smo pozvani iz Crne Gore, otvorili smo sve goruće teme. Saopštili smo naše stavove i predloge kako dalje u situaciji kada je vlast u Crnoj Gori više antisrpska nego bilo koja druga u regionu i kako da joj se suprotstavimo i izborimo za svoja prava. U Crnoj Gori je udareno na sve srpsko- na srpski jezik, crkvu, kulturne djelatnike, političke predstavnike srpskog naroda, intelektualce, umjetnike, obične građane, i jednom se tome rasizmu i progonu odlučno mora stati na put.

Srpski narod je najbrojniji u regionu, i naša sloga i jedinstvo, okupljanje oko temeljnih pitanja, kao i zajednička dobro osmišljena akcija, mogu da u potpunosti promijene ovo stanje i da Srbi u Crnoj Gori više nikada ne budu građani drugog reda i gosti u vlastitoj kući, kako ih sada tretira crnogorski režim, poručio je Mandić u izjavi za Borbu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.