Mandić sa ambasadorkom Finske: Prijekopotrebna stabilnost će se osigurati kroz rekonstrukciju Vlade

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Nj. E. Niklasom Lindkvistom, nerezidentnim ambasadorom Finske u Crnoj Gori.

Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadoru u Skupštinu Crne Gore, ističući da naše dvije zemlje imaju jako dobre bilateralne odnose.

Sagovornici su razgovarali o zvaničnoj posjeti predsjednika Parlamenta Finske Jusija Hala-aha, koji će jesenjem periodu, na poziv predsjednika Mandića boraviti u našoj zemlji.

Mandić je istakao da Crna Gora može mnogo toga da nauči od Finske, te da nam je izuzetno važna podrška koju nam ta zemlja pruža u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u EU.

Predsjednik je dodao da je Crnoj Gori sada najpotrebnija stabilnost i da će se to osigurati kroz rekonstrukciju Vlade. Takvo jačanje Vlade, naglašava predsjednik, stvoriće uslove za dalji ekonomski razvoj, nastavak i otpočinjanje radova na velikim infrastrukturnim projektima, prije svega novoj dionici autoputa i rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, što bi za rezultat trebalo da učini našu zemlju liderom u regionu po visini plata i penzija.

Ambasador Lindkvist je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa predsjednikom Mandićem, čestitajući mu tom prilikom na uspješnom vođenju Skupštine Crne Gore i ostvarenim rezultatima.

On je dodao da Crna Gora uvijek može da računa na podršku Finske kada je u pitanju proces pristupanja EU, te da su svi zapazili rezultate koje naša zemlja postiže i da bi pristupanje Crne Gore EU poslalo snažnu poruku regionu da je taj cilj moguć i ostvariv.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.