Mandić: Režim sprema završni udarac tradicionalnoj Crnoj Gori

0

Lider Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić konstantovao je da je izvjesno da za usvajanje Predloga zakona o istopolnim brakovima nema apsolutne većine i da je to dobro.

“Mislim da je to jedna od linija odbrane tradicionalne Crne Gore, načina života našeg kojeg smo ovdje nekako stvarali hiljadu godina“, kazao je on.

Mandić je istakao da mu je jasno da postoji želja da se ovaj zakon “kako-tako progura“ i potom dodao da je ovaj predlog zakona najjači udarac tradicionalnoj Crnoj Gori.

On je apostrofirao da bi eventualno usvajanje ovakvog predloga predstavljalo “dno našeg moralnog posrnuća, kao ukupne zajednice“.

Kazao je da misli da bi takav zakon značio mnogo jednom malom broju ljudi koji bi se, kako je istakao, izdvojili i imali višak prava u odnosu na druge građane Crne Gore, a da bi se zaboravile sve diskriminisane populacije.

“Ja sam srpski političar i znam koliko je teško diskriminisan srpski narod. Nebojša (Medojević) je govorio o majkama, o očevima, govorili smo o svim onim ugroženim kategorijama koje imaju pravo da se prvo njihovo pitanje i njihov problem riješi, a onda da se razgovara o ovim stvarima za koje je prvenstveno zainteresovan inostrani faktor“, tvrdi lider NSD.

On je rekao da se zalaže da se ovakva pitanja, kao i mnoga druga, stave na referendum i da se vodi politika u skladu sa voljom građana.

“Nemojmo da stojimo u redovima u Briselu ili nekoj drugoj adresi i da čekamo šta će neko nama da kaže, a da ne mislimo šta misle naši rođaci, oni koju su nas birali u ovu Skupštinu ili oni koji su birali Vladu Crne Gore“, poručuje poslanik.

On je istakao da neko kroz predlog ovog zakona želi da “slomi kičmu“ tradicionalnoj Crnoj Gori i da se na to nikako ne smije pristati.

“Ovdje se, dragi građani, ne usvajaju nikakve vrijednosti, ovdje se lomi porodica u Crnoj Gori. Nismo mi usvojili nikakve vrijednosti. Mi smo samo na sebe bacili još jedno blato srama, blato zastiđa i to je naše mišljenje“, zaključio je Mandić.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.