Mandić razgovarao sa delegacijom Interparlamentarne Skupštine Pravoslavlja

0
Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa delegacijom Interparlamentarne Skupštine Pravoslavlja čiji član je i Crna Gora.
“Mandić je prije svega delegaciji poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta”, saopšteno je iz Skupštine.
On je istakao da je većina stanovnika Crne Gore pravoslavne vjeroispovjesti i da oni zajedno sa pripadnicima drugih vjerskih zajednica čine skladnu zajednicu i mozaik koji krasi našu zemlju.
“Generalni sekretar Interparlamentarne Skupštine Pravoslavlja Maximos Charakopoulos  se u ime delegacije zahvalio predsjedniku Mandiću na prijemu, dodajući da njihovu organizaciju čine predstavnici parlamenata 25 zemalja članica i da je cilj organizacije promovisanje hrišćanske, ali i kuluturološke dimenzije Pravoslavlja i razvoj dijaloga sa drugim monoteističkim religijama”, navodi se u saopštenju.
U tom kontekstu, generalni sekretar je iskazao želju da Skupština Crne Gore, kao zvanični predstavnik države članice, imenuje svoju zvaničnu delegaciju za predstojeću Sjednicu Skupštine Pravoslavlja.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.