Mandić: Pravoslavlje u Crnoj Gori podijeljeno, Velika Albanija realnost

0

Predstavnici srpskog naroda Andrija Mandić, Milan Knežević i Goran Danilović, tokom posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, sastali su se sa njim.

Mandić je u razgovoru za Sputnik u Palati Srbiji, istakao da je od velike važnosti za srpski narod koji živi izvan Srbije posjeta ruskog predsjednika.

„Imam privilegiju da predstavljam srpski narod iz Crne Gore i zahvaljujem se onima koji su me pozvali da budem dio ove velike i rekao bih istorijske priče. Znam da u Crnoj Gori većina građana voli Vladimira Vladimiroviča Putina i znam da su naši preci bili vezani dominantno za Rusiju“, istakao je Mandić i dodao:

„Danas nažalost prolazimo kroz jednu krizu, ali i to će se jednom zvati juče, zato što će se naš narod na prostoru Crne Gore, ali i na drugim prostorima, izboriti za istinu i odbraniti tradicionalne vrijednosti“.

Brine me budućnost Crne Gore

Mandić je odgovarajući na pitanja o ukidanju granica sa Albanijom rekao da je već stigao predlog od Edi Rame.

„Mi smo kod predsjednika Vučića otvorili temu da se ukinu granice među srpskim zemljama, tj. među onim državama gdje živi srpski živalj. Ta naša inicijativa je u potpunosti sa evropskim standardima“, rekao je Mandić i zaključio:

„A ideja o ukidanju granica sa Albanijom ide u pravcu stvaranja Velike Albanije i ta ideja je baš iz Prištine lansirana. Mi mislimo da to nije dobro, posebno nije dobro za Crnu Goru koja je tako mala i zbog podjela koje imamo u pravoslavnom biću. Albanci iz Crne Gore i Albanci iz Albanije i sa KiM prosto dišu jednom dušom, dok naše pravoslavlje u Crnoj Gori je tako podijeljeno da sam tako zabrinut za budućnost Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.