Mandić: Pozdravljamo odluku Vučića da Srbija plati sve što treba za SPC u Crnoj Gori!

1

DF pozdravlja odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori, ocijenio je Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a.

“DF je znao da Srbija nikada neće ostaviti eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori bez podrške. Naša pomjesna SPC postoji na čitavom zemljinom šaru ali je samo tako grubo ugrožena u malenoj Crnoj Gori.

Ovdje režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu.

Podsjećamo da je Srpskoj kući, koju je država Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito spriječen povraćaj PDV a istovremeno su firme bliske režimu na osnovu lažnih faktura, koje nikada nisu realizovane, dobijale povraćaj PDV-a.

Stoga je javna podrška predsjednika Vučića, najbolji odgovor onima koji su mislili da finansijski unište našu Crkvu. Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori.

Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mjestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtjevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obilježili i očuvali naši preci, rekao je Mandić.

1 Comment
  1. Natalija komentariše

    E ja ne podrzavam jer Crkva nista vise ne pripada Srbiji nego Crnoj Gori! Ovako ispada kao da je ambasada druge drzave, pa joj ona pokriva troskove, sto dva rezima u stvari i hoce da predstave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.