Mandić pisao Vučiću: Srbija da pomogne narodu u Crnoj Gori, mi bližih od Srbije nemamo!

1

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić obratio se danas predsjedniku Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

Poštovani Predsjedniče Srbije,

Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku.

Kao što Vam je poznato, u Crnoj Gori svaki treći građanin je srpske nacionalnosti, a ja Vam se danas obraćam kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji – Demokratskog fronta.

Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću.

Naime, posebno je teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv Korona virusa.

Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cijenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju…

Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja.

Gospodine predsjedniče,

Ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste. Ovom prilikom, takođe, želim da Vam se zahvalim za to što Srbija snabdijeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima. Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbjeđuje sigurno snabdijevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsjećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore.

1 Comment
 1. ćipur komentariše

  kakav supkac aj mandicu vuca se u srbiju
  dupelizcu
  bas je cudo ucinio ovaj vucic ostavio ljude po svijetu zgadio se svakome sa konferencijama
  pokaza sto kome misli i zeli kad je zatvorio granice i stopira izvoz i to placene robe kad je dopustio dacicu i onome loncaru da daju onakve izjave i jos ima toga koliko oces
  zato ako je tebi srbija i on najblizi crnoj gori nije
  zato ne supkaj se no u svoje ime ili idi tamo sreca ti na put

  2
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.