Mandić: Nova srpska demokratija slavi slavu Sv. Vasilija Ostroškog i proslavićemo je onako kako smo je slavili svake godine! (VIDEO)

0

Lider Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore kazao da se nikada u Crnoj Gori od vremena kada se slavi Đurđevdan nije teže proslavljao ovaj praznik.

Mandić navodi da je policija jutros bila ispred hramova širom Crne Gore i da ljudima nije dozvoljeno da osveštaju slavske kolače. On je poručio da Nova srpska demokratija slavi slavu Sv. Vasilija Ostroškog i da će je proslaviti onako kako su je slavili svake godine.

„Neka znaju to državni organi, neka zna to Nacionalno koordinaciono tijelo jer se jednom mora prekinuti ovo nasilje koje vrši NKT i mora se zaustaviti kampanja DPS-a koja je na uštrb građana Crne Gore“, ističe Mandić.

Lider NSD je dodao da na hiljade ljudi znaju da se ovo radi zbog izborne kampanje DPS-a i da je ovaj napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i zabrana ljudima da uđu u hramove samo u funkciji zaustavljanja litija.

On je pozdravio hrabre ljude u Beranama koji obilježavaju slavu njihovog manastira Đurđevih stupova kojeg je podigla slavna dinastija Nemanjića.

„Na pravi način su pokazali čitavoj Crnoj Gori kako se treba ponašati dostojanstveno i hrabro“, kazao je Mandić.

https://www.facebook.com/946505742089103/posts/3817471264992522/?vh=e&d=n

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.